top of page

IDEEËN VOOR ACTIVITEITEN

Binnen een straal van 45 km vanaf de Heikop liggen grote(re) steden. Brunssum, Landgraaf, Heerlen, Maastricht en Sittard in Nederland. In België Hasselt en Luik en in Duitsland ligt Aken op een steenworp afstand. Mogelijkheden te over om iets te ondernemen of te bezoeken.

Hieronder vindt u een greep uit de mogelijkheden in de directe omgeving.

Nu is op de Heikop zelf een Boogschiet-avontuur mogelijk!

Boogschieten met Rob Erven
Manege Brunsummerheide
Mountain Biking
Snowworld Landgraaf
Mondo Verde Landgraaf
Blote voetenpad Brunssum
GaiaZOO-Berberapen
Natuurmonumenten Brunsummerheide
Zwembaden
BOOGSCHIETEN OP DE HEIKOP

Avontuur beleven met boogschieten kan op verschillende manieren. In de bossen van de Heikop kan regelmatig worden deelgenomen aan een workshop instinctief boogschieten, verzorgd door ARCHERY ADVENTURE.
Voor verjaardag, teamuitje, familiedag of gewoon voor jezelf.

Misschien heb je ooit een boog gemaakt van een gevonden tak en een stukje touw en droom je er van om te ervaren wat Legolas of Robin Hood voelen als een pijl richting doel vliegt?

Onder begeleiding van ervaren trainer Rob Erven, is er een gezellige middag waar de deelnemers nog lang over praten. Het is niet noodzakelijk om van te voren enige ervaring met boogschieten te hebben.

Een kennismakingsworkshop bevat altijd de elementen veiligheid, techniek en plezier.

Klik hier om naar de website te gaan van ARCHERY ADVENTURE, of bel met Rob Erven: 06-13836059.

MANEGE BRUNSUMMERHEIDE

Buitenritten te paard in een uitgestrekte en bosrijke omgeving met zandvlaktes en rijpaarden. Manege Brunsummerheide biedt u deze unieke mogelijkheden in het mooie Zuid-Limburg. hier maak je kennis met de diverse facettten van de paardensport voor zowel kinderen als volwassenen. Dressuur- en springlessen zijn mogelijk als privé- of als groepsles.

Voor meer informatie klik hier

SNOWWORLD LANDGRAAF

SnowWorld Landgraaf, een mooi overdekt wintersportdorp in Limburg. 365 dagen per jaar zorgt Snow World Landgraaf voor gegarandeerd sneeuwplezier. Met 5 pistes en 8 liften zijn er bij SnowWorld Landgraaf ontelbare afdalingen nodig.

Tevens is het mogelijk om nog even na te genieten en te overnachten in het hotel.

Voor meer informatie klik hier

BLOTE VOETENPARK BRUNSSUM

Heb jij ooit wel eens op blote voeten gelopen door de natuur? Nee? Loop dan nu door het BloteVoetenPark in Brunssum en voed uw voeten met 100% natuurlijke prikkels. Het BloteVoetenPark is avontuurlijk, uitdagend, gezond en filosofisch. Voor meer info zie de site van het Blote Voetenpark.

SCHUTTERSPARK BRUNSSUM

Dit is het park waar jong en oud dagenlang kan genieten. Welkom in het unieke wandelgebied met de Rode Beek, de Brasserie met gezellig terras en onze grote speeltuin. Wilt u meer weten, ga dan naar de website.

zwembaden

Brunssum: De Bronspot. Koutenveld 1b. 045-525 4078

Landgraaf: Inde Bende. Emmastraat 3. 045-569 8181

Heerlen: Zwemparadijs Otterveurdt. Gravin van Schönbornlaan 2. 045-523 2626

Gulpen: Mosaqua. Landsraderweg 11. 043-450 7400

Sittard: Nieuwe Hateboer. Sportcentrumlaan 9. 046-400 0212

Maastricht: Geuseltbad. Discusworp 4. 043-350 4500

MOUNTAIN BIKING

Pak je mtb voor een lange gecombineerde route van maar liefst 74 km. Of kies uit een van de 4 mtb-routes rond Heerlen, Landgraaf en Brunssum. 

Je vindt de routes met beschrijving en GPX op
de website van MTBclub-Discovery >>

Let op: vanwege werkzaamheden voor de Buitenring Parkstad kun je op delen van de route omgeleid worden. 

MONDE VERDE LANDGRAAF

Mondo Verde in Landgraaf, is in 2007 overgenomen door de familie van der Honing. Zij hebben het park omgetoverd tot een prachtig familiepark met veel verschillende soorten dieren, attracties en mooie tuinen.

In dit park kunnen 3 generaties, 365 dagen per jaar, veel plezier beleven.

Voor de website van Mondo Verde, klik hier.

GAIA ZOO

GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en is in 2013 gekroond tot ANWB's 'Leukste Uitje van Nederland'. In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten. GaiaZOO biedt een onvergetelijk dagje uit voor groot én klein.

Ga naar de website van de LEUKSTE DIERENTUIN VAN NEDERLAND

NATUURMONUMENTEN

Natuurmonumenten is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. We willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban. We activeren mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven.

Dat doen we omdat de natuur bron van inspiratie en verwondering is. Daar moeten we zuinig op zijn en goed voor zorgen. Want in een dichtbevolkt land is natuur extra kwetsbaar. Daarom beschermt Natuurmonumenten natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed.

LET-OP:
het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is per 1-4-2019 gesloten. Het restaurant blijft wel geopend.


Ga naar de site van Natuurmonumenten.

Sterrewacht Limburg

Stichting Sterrenwacht Limburg wil een plek bieden waar bezoekers en donateurs de sterrenkunde actief kunnen beleven.

Lees meer op de website Sterrewacht Limburg.

VVV kantoor

In het VVV Informatiepunt in Brunssum vindt u veel info over activiteiten etc. in deze buurt.

Het VVV punt ligt aan de Rumpenerstraat 147 bij de bibliotheek. Tel: 0900 - 555 9798 (€1,-- p.g.)

Voor de website: klik hier.

Park het Plateau

Park het Plateau met een klimbos van 4 routes in het bos. Elke route staat op zichzelf. Vier routes, opbouwend in moeilijkheidsgraad. Elke route eindigt met een tokkelbaan.

Een mooie natuurbeleving. Met een ticket kun je maar liefst 3 uur klimmen naar keuze. Instructeurs aanwezig. Leeftijd: vanaf 5 jaar. Tevens ATB en E-bike verhuur. 4 MTB-routes starten voor de deur. Routes bij ons inscannen voor je telefoon.

voor meer informatie: www.parkhetplateau.nl

bottom of page