top of page

NIEUWS EN INFORMATIE

Op deze pagina kunt u nieuwsfeiten lezen, verbonden met een link

naar de desbetreffende site.
Ook kunt u de weersverwachtingen voor de komende week bekijken op deze pagina.

Voor informatie over de dichtstbijzijnde huisartsen en ziekenhuizen: klik hier!

voor de meest actuele nieuwsberichten, verwijzen wij jullie graag naar onze Facebookpagina:
https://www.facebook.com/deheikop

Apr 29, 2020

nieuwe waterleidingen in hoofdgebouw

in 2019 hebben we een overschrijding gehad van legionella, mede veroorzaakt door een niet juiste aanleg van verwarming naast de waterleidgingen. Daarnaast was de warmwater boiler al jaren niet onderhouden en gebuikte steeds meer energie. We hebben alle leidingen moeten spoelen met heet water, daarna was de legionella weg.


In 2020 hebben we geïnvesteerd in een (nagenoeg ) compleet nieuwe waterleidingnetwerk in het hoofdgebouw inclusief een nieuwe boiler, de nieuwe RI&E geeft groen licht voor het nieuwe systeem

May 26, 2018

OPEN LUCHT PICKNICK-CONCERT

Op 27 mei zal er om 14:00 uur het In A Bird's eye view (In vogelvlucht) openlucht-picknick-concert plaats vinden op de Heikop in Brunssum. Het publiek wordt vermaakt met een Folky programma dat ook haar vleugels uit slaat naar verschillende "folk" soorten. Keltische sferen en natuurlijk ook gevarieerd met de klassiekers, de Irish traditionals. 

“Ieder veld in Ierland heeft een verhaal, elke berg een mythe. Voor legenden volg je de stroom van een willekeurige rivier – en al gauw zul je begrijpen waarom de nationale kunstvorm van Ierland het verhaal is...”

Tot in deze eeuw heeft in Ierland het beroep van sprookjes- en verhalenverteller, of 'shanachie' bestaan. Een beroep dat men leerde beheersen door bij een oude sprookjesverteller in de leer te gaan en hem te volgen op zijn tochten. De verteller trok van dorp naar dorp en bezocht ook eenzame boerderijen. Als de bewoners rond het vuur zaten begon hij met zijn verhalen uit de rijke Ierse verteltraditie. In Ierse volksverhalen is magie en eenvoud, diepzinnigheid en hartstocht te vinden. Daarom hebben deze verhalen jong en oud, afgezien van nationaliteit, altijd aangesproken.

Tijdens dit picknick-concert vertellen wij (Ron Tillemans en Bianca Meurs) jullie 2 Ierse verhalen met een dieperliggende betekenis ondersteund op gitaar. 

Veel luisterplezier!

Sep 07, 2018

SPIRIOSA FESTIVAL WEER NAAR DE HEIKOP

Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 vindt de 2e editie van het het Spiriosa Festival op de Heikop in Brunssum plaats.  

Voor de vijfdekeer keert dit bewustwordingsfestival terug; deze keer dus, voor de 2e keer in successie op de gronden van de Heikop.

Wil je meer informatie over het festival, het team of denk jij iets te kunnen betekenen voor dit festival? Klik dan op de knop hiernaast.

 

Feb 24, 2018

Workshop instinctief boogschieten

Avontuur beleven met boogschieten kan op verschillende manieren. Vanaf vandaag kan in de bossen van de Heikop regelmatig worden deelgenomen aan een workshop instinctief boogschieten. Verjaardag, teamuitje, familiedag of gewoon voor jezelf.

Misschien heb je ooit een boog gemaakt van een gevonden tak en een stukje touw en droom je er van om te ervaren wat Legolas, Katnis Everdeen, Robin Hood of Byron Ferguson voelen als een pijl richting doel vliegt?

Onder begeleiding van ervaren trainer, Rob Erven is er een gezellige middag waar de deelnemers nog lang over praten. Het is niet noodzakelijk om van te voren enige ervaring met boogschieten te hebben.

Een kennismakingsworkshop bevat altijd de elementen veiligheid, techniek en plezier.

Voorproefje? Zie de korte fotoreportage op onze FaceBook site.

Nov 08, 2017

informatief filmpje op Youtube

INFO NATUURBRUG BRUNSSUMERHEIDE

Mw. Jasper van Natuurmonumenten geeft in het filmpje tekst en uitleg over het onlangs officieel in gebruik genomen ecoduct met de naam: Natuurbrug Feldbiss. Dit ecoduct ligt nog geen 100 meter van de Heikop vandaan.

Jun 30, 2017

HEIKOP GASTHEER INFO MARKT BUITENRING

Het was zo mooi bedacht; die wandeltocht / infodag over de Buitenring Parkstad. Maar na weken van mooi, soms zelfs te mooi weer werden zaterdag 1 juli 2017 alle hemelsluizen open gezet. Gevolg? Laat zich raden, dunkt me. Mw. Grendel, degene die dit evenement namens de Provincie heeft georganiseerd, had er vooraf slapeloze nachten aan overgehouden.
Ondanks het slechte weer, hebben toch 10-tallen wandelaars de kaplaarzen aangetrokken en gewapend met een paraplu, ging men de route aan.  Na pakweg 2 uur wandelen konden de wandelaars op de Heikop een welverdiende warme kop koffie met enkele versnaperingen tot zich nemen. Natuurmonumenten, IVN Landgraaf, Natuurbalans, de Provincie Limburg en de Heikop zelf, hadden een kraampje, waar de wandelaars alle info konden krijgen die ze maar wilden.

Leuk om mee te maken was dat heel wat wandelaars een verleden hadden op de Heikop. Een man wist te vertellen dat hij ooit, jaren geleden, een winterkamp in het hoofdgebouw wist te redden door de verwarming weer op gang te krijgen. En zo deelde menigeen zijn of haar herinnering over een of meerdere verblijven op de Heikop. 

Overigens; mw. Grendel, die slapeloze nachten waren niet nodig. Alles was prima georganiseerd!

Wilt u alsnog een indruk krijgen van wat u heeft gemist, of nog even een korte herinnering van het event ophalen? Klik dan op de knop hiernaast. U gaat dan rechtstreeks naar onze FB pagina waar u de foto's kunt bekijken.

Jun 27, 2017

Ondertekening contract SPIRIOSA FESTIVAL

Vandaag de 28e juni, werden de laatste 3 kleine plooitjes gladgestreken. Het waren nog een paar kleinigheden die de laatste onduidelijkheden uit de weg ruimden. Hierdoor kon officieel de samenwerking tussen de organisatie van het Spiriosa Festival en De Heikop bekrachtigd worden met een handtekening. Simone Mostard deed dit uit naam van Spiriosa en voor De Heikop tekenden eerst secretaris Jan Janssen en tenslotte voorzitter Rob Noordhoek. Op onze Facebook site zijn de foto's te zien waarop deze blijde gebeurtenis te zien is. Gewoon even klikken op de knop hiernaast -->

Please reload

huisartsen
weer
bottom of page